Prevare u klađenju i ulaganju u sport

kladjenje-ulaganje-sport-prevare.png

Prevare u klađenju i ulaganju u sport pokušavaju da Vas ubede da uložite u “sigurne” sisteme ili softver, koji može da Vam “garantuje” profit na sportskim događajima.

Uobičajeni primeri Prevara u klađenju i ulaganju u sport

Ove prevare su jednostavno tip klađenja zakamuflirane kao legitimna ulaganja. Većina šema ili programa ne funkcioniše kao što je obećano i kupci ne dobijaju svoj novac nazad. U mnogim slučajevima, dobavljač jednostavno nestane.

Softver koji vrši komjutersko previđanje

Prevarant će pokušati da Vam proda softver program koji obećava tačno previđanje sportskih rezultata, većinom timskih sportova ili trka konja. Obećavaju visoke povrate novca i zaradu kao rezultat korišćenja programa.

Programi za klađenje u timskim sportovima tvrde da prepoznaju prilike zasnovane na istorijskim trendovima i različite mogućnosti ponuđene od raznih posrednika. Softver za trke konja će često tvrditi da su predviđanja zasnovana na vremenskim uslovima, stanju konja, nerešene igre i stanja džokeja. Takođe mogu tvrditi da prate novac koji je stavljen na trku od strane profesionalnih kladioničara.

Često, informacija koršćena u ovim programima može biti preuzeta sa drugih stranica za klađenje vaših lokalnih novina po veoma niskoj ceni.

Sindikati za klađenje

Prevarant će pokušati i ubediti Vas da postanete član sindikata za klađenje. Možda ćete morati da platite obveznu naknadu (koja često prekorači iznos od 15000 dolara) da se pridruže i otvore sportski kladioničarski nalog. Tražiće od Vas da stalno uložete kako biste održali stanje računa.

Prevarant Vam govori da će raspolagati sredstvima sa naloga kako bi uložili u ime sindikata. Vama i ostalim ’članovima sindikata’ je obećan procenat od zarade.

Ulaganje u sport

Prevarant će ciljati na male subjekte u poslovanju, profesionalce, penzionere ili druge sa fondom za ’ulaganje’. Ove šeme su najverovatnije promovisane kao poslovne prilike ili ulaganja na trgovačkim sajmovima, šoovima ili putem interneta. Ljudi takođe mogu biti kontaktirani putem neželjenog telefonskog poziva, imejla ili pisma.

Prevarant će koristiti tehničke ili finansijske izraze, kao što su ’sportska arbitraža’, ’sportsko klađenje’, ’sportsko kockanje’, ’sportsko tipovanje’, ’sportska trgovina’, da bi učinila da ove prevare izgledaju kao legitimna ulaganja. Promotivni materijali su često u obliku blistavih i sofisticiranih brošura ili internet stranica koje sadrže grafikone ili dijagrame koji obećavaju velike povrate novca sa malo i bez imalo truda.

Prevarant će takođe tvrditi da je njegova kompanija registrovana kod Ulaganja u investicione fondove.

Znaci upozorenja

Planirate da uložite u priliku koja će Vam doneti novac, koja obećava velike povrate novca i zaradu bez rizikovanja.

Prodajna prezentacija je propraćena sjajnim promotivnim materijalom koji prikazuje neverovatne povrate.

Prodavac koristi finansijske ili tehničke izraze da bi pokušao i prodao svoj proizvod ili šemu. Rečeno Vam je da su mesta strogo ograničena i da mogate da kupite sad kako biste obezbedili paket softvera ili svoje mesto u šemi.

Često Vas zovu prodavci pokušavajući da Vas nagovore da kupite proizvod ili da se pridružite šemi.

Zaštitite se

Ako primite poziv od nekoga ko pokušava da Vam proda šansu za sportsko ulaganje ili softver za predviđanje – samo spustite slušalicu.

Čuvajte se pritiska i lukavih taktika prodaje kao što su izveštaji prethodnih rezultata ili grafikoni koji prikazuju visoke povrate novca.

Ne dozvolite da Vas iko pritiska da donesete odluku vezanu za novac i ulaganje – zatražite nezavistan pravni ili finansijski savet.

Sprovedite nezavisnu proveru kompanije koja prodaje šemu ili servis- često, njihova poštanska adresa će se ispostaviti da je parking i ne postoji stvarna kompanija.

Potražite bilo kakve tekuće troškove, povezani sa šemom ili sistemom.

Uverite se da znate da otkažete bilo koji pretplatnički servis na koji ste se prijavili.