Vesti

Odbrana od korona virus prevara

Kao i mnogi od vas, pretpostavljam, ovih dana sam posebno zalepljen za vesti, a sve vreme pokušavajući da se utešim da će sve ovo proći i da će se situacija normalizovati.

U pokušajima poput ovih tražimo resurse za kritične informacije i načine kako da pomognemo ljudima manje srećnim od nas. To su dobre vesti; bolji anđeli naše prirode vide teške situacije - požare u Australiji, globalnu pandemiju ili prirodne katastrofe - i pomisle: šta mogu da učinim da pomognem? Većina ljudi ima velika srca.

7 saveta za roditelje i porodicu

S obzirom da mladi sve više koriste digitalnu tehnologiju, važno je da ih roditelji uče bezbednosti na internetu. Iako možda postoji jaz između onoga što vaše dete zna i koliko vi znate o tehnologiji, nije neophodno da budete ekspert za tehnologiju da biste pomogli. Možete da ponudite životne veštine, zrelost i iskustvo koje se još nije razvilo kod vašeg deteta.

Saveti za roditelje u vezi sa vremenom ispred ekrana

Tehnologija je promenila način na koji radimo, odmaramo se i igramo. Mnogo roditelja je zabrinuto zbog toga koliko vremena njihova deca provode na mreži, s obzirom na to da postoji mnogo načina da se povežu sa prijateljima, porodicom i svakojakim sadržajima.

Fortnajt - saveti za roditelje

Fortnajt je postao sveprisutan među mnogim mladima. Igrači, koji se takmiče u verziji Kraljevske bitke (eng. Battle Royale) su spušteni na mapu igrice i takmiče se sa devedeset devet drugih igrača u tome ko će poslednji ostati živ.

Šta je TikTok?

TikTok je jedna od aplikacija na društvenim mrežama koja se najbrže razvija. To je platforma za kreiranje, deljenje i pronalaženje kratkih video zapisa. Sastavili smo listu najvažnijih saveta, koji će vam pomoći da se lakše snalazite u nekim izazovima na internetu.

Korona virus prevare počele

Kako koronavirusna infekcija nastavlja da se širi, Svetska zdravstvena organizacija klasifikovala je epidemiju kao globalni slučaj, a usred međunarodnih napora za suzbijanjem prenosa virusa, internetski prevaranti su već počeli da koriste nesigurnost i strah.

Prevaranti pokušavaju da unovče hapšenje El Chapovog sina

Meksički zvaničnici primorani su da oslobode Ovidija Guzmana Lopeza - sina meksičkog narkobosa El Chapoa čije je pravo ime Joakuin Archivaldo Guzman Loera - iz pritvora nakon što su napadači kartela pretvorili Sinalou u gradsku ratnu zonu.

Prevaranti izvarali britanca za 1,2 miliona funti

Ostrvljanin je izgubio svoju životnu ušteđevinu od 1,2 miliona funti u onome što je opisano kao jedan od najvećih slučajeva prevare sa jednom žrtvom koju je ostrvo ikada videlo.