Hakovanje

hakovanje-klupko.png

Hakovanje se javlja kada prevarant dobije pristup Vašim ličnim podacima koristeći tehnologiju kako bi provalio u Vaš kompjuter, mobilni uređaj ili mrežu.

Uobičajeni primeri načina hakovanja

Zlonamerni i ucenjivački softveri- zlonamerni softveri Vas nasamare da instalirate softver, koji dozvoljava prevarantima da pristupe Vašim fajlovima i uđu u trag onome što radite, dok ucenjivački softveri zahtevaju da platite kako bi „otključali“ Vaš kompjuter ili fajlove.

Iskorišćavanje nedovoljne osiguranosti - u tu kategoriju spadaju ponovno korišćene šifre ili šifre koje se mogu lako pogoditi, zastareo softver za zaštitu od virusa i nezaštićena povezivanja putem bežične internet mreže ili Bluetooth-a.

Prevare putem preusmerenog plaćanja – ukoliko ste preduzetnik, predstavljajući se kao Vaš stalni dobavljač, prevarant će Vam reći da su njihovi bankovni podaci promenjeni. Daće Vam njihov novi bankovni račun i zamoliće Vas da sve buduće uplate sprovedete u skladu s tim. Prevaru je često moguće otkriti samo kada Vas Vaš stalni dobavljač upita zašto im niste platili.

Čim prevaranti hakuju Vaš kompjuter ili mobilni uređaj, oni mogu pristupiti Vašim ličnim podacima, promeniti Vaše šifre i zabraniti pristup Vašem kompjuteru. Podatke koje prisvoje, iskoristiće da počine neovlašćene radnje, kao što je krađa identiteta ili dobijanje direktnog pristupa Vašim bankovnim podacima ili podacima sa kreditne kartice.

Znaci upozorenja

Niste u mogućnosti da se ulogujete na svoj kompjuter ili mobilni uređaj, ili Vaš imejl, društvene mreže, ili druge onlajn naloge.

Primećujete nove ikonice na ekranu Vašeg kompjutera, ili Vam kompjuter ne radi tako brzo kao inače.

Fajlovi na Vašem kompjuteru su, ili premešteni, ili izbrisani.

Iskačući prozori se pojavljuju na ekranu Vašeg kompjutera. Mogu ponuditi da vam pomognu da „popravite“ kompjuter, ili jednostavno imaju dugme na kom piše „zatvori“.

Dobili ste neočekivano veliki račun za potrošnju podataka na mobilnom ili račun za internet.

Primećujete da sume novca nestaju sa Vašeg bankovnog računa bez ikakvog objašnjenja.

Sumnjate da Vam je broj mobilnog telefona prenesen bez Vaše dozvole, nakon što ste primetili da se na ekranu prikazuje „samo poziv za pomoć“ na mestu gde stoje crtice za signal.

Zaštitite se

Uvek ažurirajte anti-virus program i softver protiv špijunskog softvera, kao i dobar zaštitni zid, kako biste zaštitili kompjuter. Kompjuter i anti-virus softver kupujte samo na proverenom mestu.

Koristite zaštitni softver da proverite da li ima virusa, ako smatrate da je sigurnost Vašeg kompjutera ugrožena. Ako i pored toga sumnjate, kontaktirajte svog dobavljača anti-virus softvera ili stručnjaka za kompjutere.

Osigurajte svoje mreže i uređaje, i izbegavajte korišćenje javnih kompjutera i javnih bežičnih mreža kako biste pristupili ili dali lične podatke.

Odaberite šifre ili PINove, koje bi drugi teško pogodili i redovno ih ažurirajte. Ne čuvajte ih na svom telefonu, niti kompjuteru.

Ne otvarajte priloge i ne ulazite na linkove u imejlovima i porukama na društvenim mrežama koje dobijate od nepoznatih osoba – samo pritisnite dugme za brisanje.

Budite na oprezu kada se radi o besplatnom preuzimanju podataka i pristupa internet stranicama, kao što su muzika, igrice, filmovi i stranice za odrasle. Mogu dovesti do instaliranja štetnih programa, a da toga uopšte niste ni svesni. Ne koristite softver koji sam popunjava onlajn formulare.