lični podaci

Hakovanje

Hakovanje se javlja kada prevarant dobije pristup Vašim ličnim podacima koristeći tehnologiju kako bi provalio u Vaš kompjuter, mobilni uređaj ili mrežu.

Krađa identiteta

Krađa identiteta je vrsta prevare, koja podrazumeva korišćenje tuđeg identiteta radi krađe novca ili ostvarivanja drugih koristi.

Pecanje

Prevare pod nazivom „pecanje“ su pokušaji prevaranata da Vas nasamare kako biste odali svoje lične podatke, kao što su brojevi bankovnih računa, šifre i brojevi kreditnih kartica.

Pristup na daljinu

Prevare pristupa na daljinu, pri kojima pokušavaju da Vas ubede da imate problem sa kompjuterom ili internetom i da morate da kupite novi softver da biste ga popravili.

Odbrana od korona virus prevara

Kao i mnogi od vas, pretpostavljam, ovih dana sam posebno zalepljen za vesti, a sve vreme pokušavajući da se utešim da će sve ovo proći i da će se situacija normalizovati.

U pokušajima poput ovih tražimo resurse za kritične informacije i načine kako da pomognemo ljudima manje srećnim od nas. To su dobre vesti; bolji anđeli naše prirode vide teške situacije - požare u Australiji, globalnu pandemiju ili prirodne katastrofe - i pomisle: šta mogu da učinim da pomognem? Većina ljudi ima velika srca.

Je l' me čuješ sad?

Kako je žena koristila ukradene lične podatke da bi počinila krađu identiteta u nekoliko maloprodajnih prodavnica mobilnih telefona.