Pecanje

pecanje-klupko.png

Prevare pod nazivom „pecanje“ su pokušaji prevaranata da Vas nasamare kako biste odali svoje lične podatke, kao što su brojevi bankovnih računa, šifre i brojevi kreditnih kartica.

Kako ova prevara funkcioniše?

Prevarant stupa u kontakt sa Vama pretvarajući se da se bavi legitimnim poslom, kao što je bankar ili pružalac usluga telefonije i interneta. Mogli bi Vas kontaktirati imejlom, putem društvenih mreža, telefonskim pozivom ili tekstualnom porukom.

Prevarant Vas zamoliti da date ili potvrdite lične podatke. Na primer, prevarant može reći da banka ili organizacija proverava podatke kupaca zbog tehničke greške usled koje su izbrisani njihovi podaci. Ili Vas mogu zamoliti da popunite anketu sprovedenu među kupcima i nude nagradu za učešće u istoj.

Kao alternativu, prevarant Vas može upozoriti na ’neovlašćenu ili sumnjivu radnju na Vašem računu.’ Mogu Vam reći da je skupa kupovina obavljena u inostranstvu i pitati Vas da li ste dozvolili plaćanje. Ako odgovorite da niste, prevarant će Vas zamoliti da potvrdite podatke sa kreditne kartice ili iz banke, da bi ’banka’ mogla da istraži. U nekim slučajevima, prevaranti su već nabavili broj Vaše kreditne kartice i traže da potvrdite Vaš identitet tako što ćete navesti sigurnosni kod utisnut na kartici, koji se sastoji od tri ili četiri cifre.

Poruke ’pecanja’ su osmišljene da izgledaju kao prave, i često su kopija obrasca, uključujući brend i logo, koji koristi organizacija, čiji je prevarant, navodno, predstavnik. Odvešće Vas na lažnu internet stranicu, koja izgleda autentično, ali, adresa joj se pomalo razlikuje. Na primer, legitimna stranica je ’www.realbank.com’, dok prevarant može koristiti adresu poput ’www.reallbank.com’.

Ukoliko prevarantu date svoje podatke onlajn ili telefonom, iskoritiće ih kako bi počinili nezakonite radnje, kao što je korišćenje Vaših kreditnih kartica i krađa Vašeg novca.

Druge vrste prevare pod nazivom “pecanje”

Pecanje krupne ribe i pecanje kopljem – u pokušaju da dobije poverljive informacije za nezakonite radnje, meta prevaranata je firma. Kako bi učinili da njihov zahtev izgleda što legitimnije, koriste podatke i informacije karakteristične za kompaniju, koje su negde drugde dobili.

Farming – prevarant Vas preusmerava na lažnu verziju legitimne internet stranice, koju pokušavate da posetite. Ovakva prevara se postiže tako što Vaš kompjuter postaje zaražen zlonamernim softverom, koji Vas preusmerava na lažnu stranicu, čak i ako ukucate pravu adresu ili kliknete na označenu stranicu.

Znaci upozorenja

Primate imejl, tekstualnu poruku ili telefonski poziv tvrdeći da je od banke, pružaoca usluga telekomunikacije ili druge kompanije sa kojom redovno poslujete, koji traže da ažurirate ili potvrdite podatke.

Imejl ili tekstualna poruka nije upućena na Vaše lično ime, i može sadržati greške pri pisanju i gramatičke greške.

Internet stranica ne izgleda kao ona koju obično koristite i traži podatke, što sa legitimnom stranicom inače nije slučaj.

Primećujete nove ikonice na ekranu kompjutera, ili Vaš kompjuter nije više tako brz kao ranije.

Zaštitite se

Ne klikajte ni na jedan link i ne otvarajte priloge iz imejla, koji tvrde da su iz Vaše banke ili druge poverljive organizacije i traže od Vas da ažurirate ili potvrdite svoje podatke - samo pritisnite dugme za brisanje.

Na internetu pretražite imena ili tačan tekst imejla ili poruke da biste proverili da li nešto ukazuje na prevaru – mnoge od njih mogu biti otkrivene na ovaj način.

Potražite bezbedonosni simbol. Bezbedne internet stranice mogu biti identifikovane po tome što koriste ’https:’, a ne ’http:’ na početku internet adrese, zaključana ikonica sa katancem u donjem desnom uglu Vašeg pretraživača. Legitimne internet stranice, na kojima se od Vas traži da ukucate poverljivu informaciju su inače skrivene kako bi zaštitile Vaše podatke.

Nikada ne dajte svoje lične podatke, podatke sa kreditne kartice ili onlajn računa, ako primite poziv koji tvrdi da je iz Vaše banke ili bilo koje druge organizacije. Umesto toga, upitajte za njihovo ime, i kontakt telefon i lično proverite organizaciju koja je u pitanju pre nego što uzvratite na poziv.