Pristup na daljinu

pristup-na-daljinu-klupko.png

Prevare pristupa na daljinu, pri kojima pokušavaju da Vas ubede da imate problem sa kompjuterom ili internetom i da morate da kupite novi softver da biste ga popravili.

Kako ova prevara funkcioniše

Prevarant će Vas pozvati i pretvarati se da je zaposlen u velikoj telekomunikacijskoj ili kompjuterskoj kompaniji, kao što je Telstra, NBN ili Microsoft. Kao alternativu, mogu reći dolaze iz firme koja pruža usluge tehničke podrške.

Reći će da Vaš kompjuter šalje poruke o grešci ili da je zaražen virusom. Mogu pomenuti probleme sa povezivanjem na internet ili fiksnim telefonom i reći da je ovo uticalo na skorašnju produktivnost kompjutera. Mogu tvrditi da je Vaše povezivanje širokopojasnom mrežom hakovano.

Pozivalac će zatražiti pristup na daljinu Vašem kompjuteru kako bi saznao ’u čemu je problem.’

Prevarant će pokušati da Vas nagovori da kupite bespotrebni softver ili uslugu da biste ’popravili’ kompjuter , ili može zatražiti Vaše lične podatke, bankovne podatke i one sa kreditne kartice.

Prevarant će možda isprva delovati kao profesionalac i poznavalac – međutim, biće toliko uporni i mogu Vas zlostavljati ako ne uradite kako kažu.

Ne morate biti Telstra niti Majkrosoft klijenti, kako bi Vas pozvali ovi prevaranti. Ne moraš čak ni kompjuter da imaš!

Znaci upozorenja

Zaštitite se